Contoh Surat Kiriman Tidak Rasmi Kepada Abang

Posted on

Contoh Surat Kiriman Tidak Rasmi Kepada Abang – Surat ini dituliskan kepada ibu bapa kaum keluarga saudara mara rakan rakan dan sahabat pena. Tulis sepucuk surat kepada abang atau kakak anda yang bekerja di bandar. Isi kandungan surat tidak rasmi termasuk bertanya khabar mengucapkan tahniah atau takziah undangan jemputan ucapan dan lain lain. Setiap karangan panjangnya mestilah tidak kurang daripada 80 patah perkataan dan tidak melebihi 120 patah perkataan. Contoh surat kiriman tidak rasmi mudah dan ringkas. Contoh surat kiriman tidak rasmi soalan 1..

Surat Rasmi Rayuan Surat Format Informative

Memenuhi masa lapang andaikan bahawa anda baharu sahaja selesai menduduki peperiksaan upsr.

Contoh surat kiriman tidak rasmi kepada abang. Surat kiriman tidak rasmi. Contoh karangan surat kiriman tidak rasmi tulis sepucuk surat kepada sahabat anda untuk menceritakan pengalaman anda sekeluarga bercuti di kampung. Anda akan menghadapi peperiksaan upsr tidak lama lagi.

Manakala surat kiriman tidak rasmi adalah surat peribadi yang selalunya ditulis kepada orang yang sudah kita kenali terutamanya ahli keluarga termasuk ayah ibu abang adik kakak nenek datuk atau saudara mara kawan karib dan rakan sejagat dengan tujuan untuk bertanya khabar mengucap tahniah atau tahziah mengundang penjelasan membalas. Surat kiriman tidak rasmi bersifat peribadi. Terdapat beberapa jenis surat kiriman tidak rasmi seperti.

No 98 jalan 1 1 taman bendahara 81300 skudai johor darul takzim. Surat kiriman tidak rasmi merupakan surat surat peribadi yang biasanya ditulis kepada ahli keluarga sahabat guru penjaga dan sebagainya. Tulis surat kepada rakan anda untuk menceritakan tentang persediaan yang anda lakukan untuk menghadapi peperiksaan upsr tersebut.

Untuk kemudahan semua terutama pelajar berikut dikongsikan beberapa contoh surat kiriman tidak rasmi yang merupakan karangan berformat buat pelajar. Karangan jenis surat kiriman tidak rsami merupakan karangan berformat. Surat kiriman tidak rasmi.

Alamat penulis sendiri tarikh kata pengantar menemui. Nyatakan dalam surat tersebut bahawa anda dan keluarga akan datang ke rumah merekea pada cuti sekolah nanti. Abang anda yang belajar di luar negara mengirimkan surat kepada anda dan bertanya perkara yang anda sedang lakukan kini.

Contoh Surat Kiriman Tidak Rasmi Kepada Abang – Abang anda yang belajar di luar negara mengirimkan surat kepada anda dan bertanya perkara yang anda sedang lakukan kini. Nyatakan dalam surat tersebut bahawa anda dan keluarga akan datang ke rumah merekea pada cuti sekolah nanti. Alamat penulis sendiri tarikh kata pengantar menemui. Surat kiriman tidak rasmi. Karangan jenis surat kiriman tidak rsami merupakan karangan berformat. Untuk kemudahan semua terutama pelajar berikut dikongsikan beberapa contoh surat kiriman tidak rasmi yang merupakan karangan berformat buat pelajar..